رنگ کردن کاشی و سرامیک کف و دیوار؛ حمام و دستشویی، آشپزخانه
فهرست مطالب
کاشی و سرامیک به دلیل استفاده مداوم در محیط آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام و کف خانهها دچار فرسایش و رنگ پریدگی شده و جلای اولیه را از دست میدهند. در این شرایط که کاشی و سرامیک دچار رنگ پریدگی شدهاند و هیچ خللی در ساختار آنها به وجود نیامده است، تعویض یا تخریب آنها معقول و به صرفه نیست. به علاوه کاری زمانبر و هزینهبر است. بنابراین، میتوانید با یک ترفند ساده به جای کاشی کاری مجدد، شکل ظاهری کاشی را با رنگ کردن کاشی و سرامیک نو و تازه کنید. برای آشنایی با نحوه رنگ کردن کاشی سعی میکنیم در ادامه ابزار، روشها و نوع رنگ مورد استفاده برای رنگ زدن کاشی و سرامیک را معرفی کنیم. در صورتی که نیاز به تعویض کاشی و سرامیک بود، توصیه میشود محصول مورد نظرتان را از کارخانه تولید سرامیک پرسلان کاشی پارس به عنوان تولید کننده برتر سرامیک و کاشی در ایران تهیه کنید.
ابزارهای لازم برای رنگ کردن کاشی
یکی از اتفاقهای خوبی که تکنولوژی با خودش آورد، امکان رنگ کردن کاشی و سرامیک نصب شده است که میتوانید با تهیه ابزار مناسب کاشیها را رنگ کنید و حسی نو را به فضای خانه یا دفتر کار خود ببخشید. همانطور که در کاشی کاری، ابزار کاشی کاری مناسب را باید تهیه کنید، برای رنگ کردن کاشیها نیز باید ابزار لازم را فراهم کرده تا حین کار دچار مشکل نشوید و روند کار سریع خاتمه پیدا کند. این ابزار شامل موارد زیر است.
- دستکش لاتکس برای محافظت از پوست دست
- ابزار محافظت از چشم، شنوایی و تنفس مثل ماسک و عینک مخصوص
- کاردک
- قلم موی رنگ آمیزی
- سمباده اوربیتال
- سینی رنگ و آستر
- غلتک و روکش رنگ
- پارچه چسبناک
- سطل تمیز
- اسفنج پد شستشو
-
مواد لازم برای رنگ زدن کاشی
-
برای رنگ کردن کاشی در هر نوعی که باشد، ابتدا باید مواد لازم برای رنگ کاری را تهیه کنید که شامل موارد زیر است.
- پاک کننده سطوح کاشی و سارمیک
- پرایمر باندینگ
- رنگ مخصوص کاشی
- پوشش شفاف پلی اورتان
- دوغاب کشی
- نوار نقاش
- ورق پلاستیک
- خمیر بستهبندی ضد آب
- درزبندی برای رنگ زدن کاشی
بهترین رنگ برای رنگ کردن کاشی و سرامیک
برای رنگ کردن کاشی و سرامیک باید رنگ مخصوصی را تهیه کنید که بتواند به خوبی سطح کاشی و سرامیک را پوشش دهد و بعد از مدتی استفاده کاشیها به اصطلاح دچار رنگ پریدگی مجدد نشوند. چندین مدل رنگ که مخصوص رنگ کردن کاشی و سرامیک است در بازار موجود است که انتخاب آن با توجه به سطح مورد نظر که میتواند در حمام و دستشویی استفاده شود یا برای رنگ کردن کاشی آشپزخانه مناسب باشد قابل انتخاب است.
رنگ لاتکس (Latex)
یکی از مهمترین بخشهای رنگ زدن کاشی و سرامیک، انتخاب رنگ مناسب است. رنگ لاتکس با نام انگلیسی Latex رنگی است که برای استفاده از آن، ابتدا باید کاشی را با پرایمر پوشش دهید تا بتوانید رنگ لاتکس را روی کاشی اعمال کنید. در این حالت پرایمر مثل یک واسطه عمل میکند و باعث میشود رنگ کاملا به سطح کاشی و سرامیک بچسبد. این رنگ کیفیت خاصی دارد و از ساختار آن پلیمری است. مزایای رنگ لاتکس این است که:
- زود خشک میشود
- در برابر رطوبت مقاوم است
- در برابر پاک شدن مقاومت بالایی دارد
رنگ آکریلینک لاتکس (Acrylic Latex)
رنگ آکریلیک لاتکس یکی دیگر از رنگهایی است که برای رنگ زدن کاشی مورد استفاده قرار میگیرد. این رنگ را میتوانید به صورت کاملا گلاسه و نیمه گلاسه تهیه کنید. رنگ آکریلیک لاتکس رنگی است که بیشتر برای رنگ کردن کاشی دیوارها استفاده میشود تا کف! چرا که، دوام بالایی در برابر ضربه و استفاده مداوم ندارد. یعنی دوام آن به اندازهای نیست که اگر روی کف استفاده شود و در معرض رفت و آمد و ضربات قرار بگیرد بتواند مقاوم باشد و دچار رنگ پریدگی نشود. به همین جهت، بهتر است تنها کاشی دیوار را با این رنگ، رنگ کنید.
رنگ مینایی (Enamel)
رنگ مینایی رنگی روغنی است که دوام بسیار زیادی دارد و یکی از رنگهای بسیار باکیفیتی است که برای رنگ کردن کاشی و سرامیک کف بسیار مناسب است؛ چرا که در برابر هر چیزی دوام بالایی داشته و خاصیت خود را از دست نمیدهد.
رنگ اپوکسی یک جزئی
رنگ اپوکسی یک جزئی یکی دیگر از رنگهایی است که میتوانید با آن کاشی و سرامیک مورد نظرتان را رنگ کنید. اپوکسی یک جزئی رنگی است به راحتی میتوانید با آن کار کنید و احتیاجی به چندین بار رنگ کردن سطح ندارد. به همین جهت، به راحتی قابل استفاده است و زحمت زیادی ندارد. ویژگی اپوکسی یک جزئی در این است که با در معرض هوا قرار گرفتن آماده میشوند که میتوانید یک قوطی اسپری از این رنگ را تهیه کرده و به رنگ کردن کاشی خانهتان بپردازید.
رنگ اپوکسی دو جزئی
رنگ اپوکسی دو جزئی اینگونه به دست میآید که یک المان را با المان دیگر باید ترکیب شود تا رنگ نهایی تولید شود. سپس، رنگ را به کمک یک قلم مو روی کاشی میزنید تا سطح به خوبی رنگ را به خود جذب کند. نکته قابل توجه این است که رنگ اپوکسی دو جزئی قابل دسترستر از رنگ اپوکسی یک جزئی است.
نحوه آماده سازی کاشی و سرامیک برای رنگ کردن
قبل از اینکه تصمیمی برای نوسازی کاشی و سرامیک با رنگ کردن را به مرحله عمل برسانید توجه کنید که ابتدا باید سطح را برای رنگ زدن آماده کنید تا در نهایت، نتیجه کار چیز خوبی از آب دربیاید. برای آماده سازی سطح باید مراحلی را طی کنید. این مراحل شامل:
- تمیز کردن سطح
- سمباده زدن روی آن
- پوشاندن اطراف کاشی تا رنگ به اطراف محیط پخش نشود
با تمیز کردن سطح، هرگونه برجستگی و آلودگی از روی آن پاک میشود. در صورتی که برجستگی وجود داشته باشد و سطح را رنگ کنید، بعد از مدتی که روی سطح راه بروید، آن برجستگی جدا شده و رنگ نیز به همراه آن جدا میشود. با کمک سمباده نیز میتوانید ریز ذرات را از روی سرامیک پاک کند و رنگ دوام بیشتری روی سرامیک داشته باشد.
مراحل و شیوه رنگ کردن کاشی و سرامیک
برای رنگ کردن کاشی، ابتدا باید روشهایی را یکی پس از دیگری طی کنید تا بتوانید نتیجه کار را به شکلی مطلوب به سرانجام قلم موانید.
استفاده از پرایمر در صورت نیاز
با توجه به نوع رنگی که انتخاب میکنید، به پرایمر نیاز دارید. برخی رنگها مانند رنگ لاتکس برای اینکه دوام بیشتری داشته باشد و کاملا به سطح بچسبد، به پرایمر احتیاج دارد. برای اینکه پرایمر را روی سطح اعمال کنید، به یک قلم مو مخصوص احتیاج دارید. برای اینکه برآمدگی هنگام پوشش سطح با پرایمر به وجود نیاید، سطح مورد نظر را در بخشهای باریک و کوچک تقسیمبندی کنید و بعد از آن پرایمر را روی نقاط مختلف اعمال کنید. سپس، چند ساعتی سطح پرایمر زده شده را به حال خود رها کنید تا پرایمر کاملا خشک شود.
استفاده از سمباده روی پرایمر
بعد از اینکه پرایمر را اعمال کردید و خشک شد، باید از یک سمباده ظریف برای از بین بردن برآمدگیهای احتمالی اقدام کنید. لازم نیست که سمباده را فشار دهید. در این شرایط سمباده را به آرامی روی سطح بکشید تا برآمدگیهای به جا مانده بعد از پرایمر را پاک کند تا رنگی که قرار است روی پرایمر قرار بگیرد، به خوبی به کاشی و سرامیک بچسبد. بعد از آن به کمک یک اسفنج سطح را از هرنوع آلودگی و آشغال پاک کنید.
تعمیر شکستگیها و ترکهای کاشی
اگر کاشی و سرامیکهای شما کمی ترک خوردگی یا شکستگی دارد، میتوانید با استفاده از یک درزگیر، ترک و شکستگیهای روی یک کاشی را برطرف کنید. میتوانید درزگیرها را با یک انگشت یا کاردک کوچکی روی شکستگیها بمالید تا فضا پر شود. بعد از اینکه درزگیر خشک شد، روی سطح را به خوبی تمیز کنید تا برجستگی باقی نماند. حواستان باشد از دستکش استفاده کنید. اگر هم دوغاب بین کاشیها دچار مشکل شده است، میتوانید آن را کامل بردارید و با دوغاب جدید جایگزین کنید. اگر هم کاشیها کاملا شکسته بود، بهتر است آن کاشی را کاملا با کاشی جدید تعویض کنید.
اعمال کردن اولین لایه رنگ
بعد از اینکه پرایمر خشک شد و با سمباده روی آن را تمیز کردید، نوبت به اعمال اولین لایه رنگ میرسد. سعی کنید با استفاده از غلتک یا قلم مو یک لایه نازک از رنگ را روی کاشیها اعمال کنید. زمانی که یک لایه نازک رنگ را روی کاشی میکشید، مانع از به جا ماندن اثر قلم مو روی کاشی خواهید شد.
اعمال کردن لایه دوم رنگ
4 ساعت طول میکشد تا رنگ لایه اول خشک شود. بعد از 4 ساعت، لایه دوم رنگ را روی کاشی همانطور نازک روی سطح کاشی اعمال کنید و دوباره اجازه دهید تا رنگ به مدت 4 ساعت کاملا استراحت کرده و خشک شود.
اعمال کردن سیلر روی لایه های رنگی
سیلر نیز مادهای همتراز با پرایمر است که باعث میشود رنگ به خوبی به سطح بچسبد. سیلر مانند آستر عمل میکند و باعث میشود نقاشی روی سطح مورد نظر یکدست و صاف شود. اگر سطح شما خیلی ناصاف باشد، بهتر است از سیلر به جای پرایمر استفاده کنید. برای اعمال سیلر روی سطح کاشی باید مراحل زیر را انجام دهید:
- سطح را تمیز کنید
- حفرههای روی سطح را بپوشانید
- روی سطح سمباده بکشید
- سپس، با دستمال نمناک سطح را تمیز کنید
- سیلر را آماده کنید و آن را روی سطح بزنید
- در این مرحله سطح کاشی را میتوانید به رنگ کردن کاشی بپردازید
صبر کردن برای خشک شدن کاشی ها تا 24 ساعت
به مدت 24 ساعت صبر کنید تا رنگ روی کاشیها کاملا خشک شود. در این مدت و حتی تا یک هفته به هیچ وجه به رنگ کاشی دست نزنید.
نکات مهم پیرامون رنگ زدن کاشی و سرامیک
شاید تصور شود که رنگ کردن کاشی کار به ظاهر سادهای باشد و کافی است رنگ و قلم مو تهیه کرده و شروع به رنگ آمیزی کنید. اما، نکته اینجا است که رنگ زدن کاشی مرحله نهایی کار است و قبل از آن باید آماده سازیهایی انجام شود.
کاشی و سرامیک کاملا تمیز شده باشد
بعد از اینکه روی سطح کاشی و سرامیک را با سمباده خوب مسطح کردید، نوبت به تمیز کردن کاشیها میرسد. ابتدا، باید تمامی خرده آشغالها و مازاد سنباده کاری و خاک روی سطح را به کمک جاروبرقی یا هر وسیله دیگری که موجود است جمع کنید. سپس، با دستمال مخصوص شروع به تمیز کردن کامل سطح کنید. میتوانید مواد شوینده را با کمی آب مخلوط کرده و با کمک تیهای مخصوص کف را تمیز کنید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید کف روی سطح باقی بماند و سپس، کف را قلم مو بکشید و در نهایت، با کمک آب ولرم بشویید.
درزگیرها و عایق ها برداشته شده باشند
اگر قرار است به رنگ کردن کاشی حمام یا دستشویی بپردازید، باید قبل از آن درزگیر و عایقهای اطراف کاشی را کاملا جدا کنید. این درزگیرها مانع رنگ زدن کاشی دستشویی میشوند. به همین جهت، ابتدا درزگیرها را جدا کنید و بعد از اینکه رنگ زدن کاشی به پایان رسید، دوباره درزگیرها را بچسبانید. اگر هم جدا کردن درزگیرها و عایقها امکان پذیر نبود، میتوانید با نوار چسب روی آنها را بپوشانید و شروع به رنگ کردن کاشیها کنید.
بعد از رنگ کردن کاشی و سرامیک از ملات و دوغاب استفاده نکنید
بعد از رنگ کردن کاشی و سرامیک از دوغاب و ملات استفاده نکنید. اگر کاشی شما نیاز به دوغاب و ملات دارد، قبل از رنگ کردن آن باید دوغاب کاری را انجام دهید؛ چرا که دوغاب حالت سایشی و خورندگی دارد و رنگ روی کاشی را از بین میبرد.
از مایعات خورنده رنگ روی کاشی ها بعد از رنگ کاری استفاده نکنید
اگر بعد از رنگ کردن کاشی و سرامیک از مایعات خورنده استفاده کنید، رنگ کاشی از بین میرود. میتوانید برای تمیز کردن کاشیها از مواد شویندهای که درجه پایینتری دارند و رنگ کاشی را از بین نمیبرد استفاده کنید.
بهترین سطح را انتخاب کنید
هر سطحی که از سرامیک پوشیده شده باشد، برای رنگ کردن مناسب نیست. بهتر است برای رنگ کردن کاشی بیشتر روی کاشی دیوار که تحت تماس و ضربه قرار نمیگیرد تمرکز کنید. اگر خواستید سرامیک کف را رنگ کنید، سعی کنید بخشی را انتخاب کنید که بیشتر آن با قالیچه یا فرش پوشیده شود تا تردد و اصطکاک باعث از بین رفتن رنگ روی سطح نشود. به علاوه، کاشی و سرامیک اطراف دوش یا وان نیز گزینه مناسبی برای رنگ کردن نیست و در صورت نیاز بهتر است کاشی این قسمت را تعویض کنید. رنگ کردن کاشی نزدیک دوش آب به دلیل رطوبت شدید پوسته پوسته خواهد شد و زحمت شما هدر میرود.
فقط از رنگ مخصوص کاشی استفاده کنید
برای اینکه رنگ به خوبی به کاشی و سرامیک بچسبد، باید از رنگ مخصوص کاشی و سرامیک استفاده کنید. به همین جهت، رنگی با پایه آب یا اکریلیک توصیه نمیشود. در عوض، رنگهای اپوکسی یک جزئی و دوجزئی بهترین گزینه برای رنگ کردن کاشیها هستند و چسبندگی بسیار بالایی دارند.
مزایا و معایب رنگ کردن کاشی و سرامیک
هر کاری مزایا و معایب مختلفی میتواند داشته باشد که با توجه به شرایط، بودجه و هدفی که دارید، میتوانید میزان مزایا و معایب آن را بررسی کرده و روش مورد نظر را انتخاب کنید یا آن را کنار بگذارید. این ویژگی در رابطه با رنگ زدن سرامیک و کاشی نیز به همین صورت است. از مزایا و معایب رنگ کردن کاشی و سرامیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای رنگ زدن کاشی
از مزایای رنگ کردن کاشی میتوان به موراد زیر اشاره کرد:
- عمر مفید کاشی و سرامیک را افزایش میدهد
- نسبت به تعویض کاشی و سرامیک به صرفهتر است
- در صورت رنگ پریدگی کاشی میتوان با رنگ کردن کاشی را ترمیم کرد
-
معایب رنگ زدن کاشی
- معایب رنگ زدن کاشی از معایب رنگ کردن سرامیک و کاشی موارد زیر را میتوان نام برد:
- پوسته شدن رنگ روی کاشی
- دوام پایین نسبت به تعویض کاشی
- آماده سازی و مراحل رنگ کردن دشوار
- پوشش دوغاب به همراه کاشی
- مدت زمان خشک شدن بالایی لازم دارد
- مراحل تمیز کاری قبل از رنگ کردن آن دشوار و بسیار حساس است
رنگ کردن کاشی با سرامیک فرق دارد؟
انتخاب نوع رنگ برای رنگ زدن کاشی و سرامیک اهمیت دارد و در واقع کاشی و سرامیک هر دو به یک صورت رنگ میشوند و تفاوت چندانی در رنگ کردن این دو وجود ندارد. معمولا از کاشی برای پوشش دیوار و از سرامیک برای پوشش کف استفاده میشود. به همین جهت، رنگ استفاده شده روی کاشی دیوار متفاوت از رنگی است که روی سرامیک کف قرار است استفاده شود. چرا که کف بیشتر در تماس است و زودتر از بین میرود. فرق کاشی و سرامیک و رنگ کردن آن بیشتر در توجه به دیوار یا کف بودن و نوع رنگ مهم است نه نوع کاشی یا سرامیک!
درجه کاشی و سرامیک روی شیوه رنگ زدن آنها اثر دارد؟
بله، هر چه درجه کاشی و سرامیک پایینتر باشد، داشتن سطح صاف و یکدست و عدم شکستگی و ترک بیشتر است. به همین جهت، استفاده از سنباده کشی عمیق و دقیق، پرایمر یا سیلر بیشتر احساس میشود تا بتواند درزها را بپوشاند و بعد از رنگ شدن، پوسته ندهد و به اصطلاح رنگ برنگردد. هرچه درجه کاشی بالاتر باشد، سطح صافتری دارد و با یک سنباده سطحی میتوان به رنگ زدن پرداخت.
رنگ کردن کاشی حمام و دستشویی چگونه است؟
حمام و سرویس بهداشتی نسبت به سایر نقاطی که با کاشی و سرامیک پوشش داده میشود، بیشتر با رطوبت سروکار دارند. به همین جهت، برای رنگ کردن کاشی دستشویی و حمام به رنگی احتیاج است که مقاومت بالایی داشته باشد و پوسته ندهد.
مراحل رنگ کردن کاشی حمام و دستشویی به این شکل است که ابتدا سطح را باید با مواد شوینده خوب بشویید تا آلودگی روی آن از بین برود و بعد روی آن را سمباده کشیده و با یک پارچه خشک بقایای سمباده را به خوبی از روی سطح پاک کنید و در نهایت روی آن را با پرایمر بپوشانید. برای اینکه بخشهای دیگر حمام آغشته به رنگ نشود، میتوانید آن بخشها را با ورقههای پلاستیکی بپوشانید.
در این مرحله رنگی که برای کاشی حمام و سرامیک انتخاب میکنید بهتر است از رنگ ضد آب استفاده کنید تا نتیجه کار مطلوب باشد. رنگ کردن کاشی و سرامیک آشپزخانه یا سایر نقاط خانه که کمتر با رطوبت سر و کار دارد به نسبت راحتتر است و رنگی لازم است که در برابر ساییدگی مقاوم باشد.
رنگ کردن کاشی و سرامیک آشپزخانه متفاوت است؟
باید گفت که رنگ کردن کاشی آشپزخانه به این دلیل که رطوبت کمتری نسبت به حمام و سرویس بهداشتی دارد، به لحاظ انتخاب نوع رنگ میتواند متفاوت باشد. اما، به لحاظ مراحل کار شرایط تقریبا یکی است. چرا که آشپزخانه دائما با پخت و پز و چربی سروکار دارد و باید ابتدا کاشی و سرامیک آشپزخانه را با مواد شوینده بشویید تا زیرسازی کار برای رنگ کردن آماده باشد.
جمع بندی مطالب
رنگ کردن کاشی و سرامیک کاری مقرونبهصرفه است که هم به نوسازی فضای خانه شما کمک میکند و هم در هزینهها صرفه جویی میکند. البته، در صورتی که کاشی و سرامیک منزل شما کاملا فرسوده باشد، بهتر است آن را تعویض کنید. در غیر اینصورت، با رنگ زدن میتوانید حس و حال خوبی را به فضای خانه ببخشید. تنها نکته این است که زیرسازی و مراحل رنگ زدن و مراقبتهای بعد از آن را مو به مو اجرا کنید تا فرایند رنگ زدن کاشی و سرامیکهای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام و پذیرایی به خوبی انجام شود. برای خرید کاشی و سرامیک مرغوب و درجه یک نیز میتوانید با نمایندگی کاشی پارس در شهر خود تماس بگیرید و محصول مورد نظر را خریداری کنید.
سؤالات متداول
برای رنگ کردن کاشی از قلم مو استفاده کنیم یا غلطک؟
انتخاب غلتک یا قلم مو کاملا بستگی به ابعاد کاشی شما دارد. اگر کاشی یا سرامیکی که میخواهید رنگ کنید، کوچک باشد، انتخاب قلم مو بهتر است. اما، اگر ابعاد کاشی شما بزرگ باشد، انتخاب غلتک بهتر خواهد بود. در هر صورت، هر دو را تهیه کنید تا در مواقع نیاز هر کدام که لازم بود را به کار ببرید.
بهترین رنگ برای سرامیک کدام است؟
انتخاب بهترین رنگ با توجه به دوام و کارایی آن، به جایگاهی که کاشی شما قرار گرفته است بستگی دارد. اگر میخواهید کاشی و سرامیک کف را رنگ آمیزی کنید، انتخاب رنگی همچون رنگ مینایی که مقاوم باشد اهمیت بیشتری دارد. در مقابل برای رنگ کاشی دیوار سرویس بهداشتی و آشپزخانه بهتر است از لاتکس یا اکریلیک لاتکس استفاده کنید.
پرایمر زدن کاشی و سرامیک قبل از رنگ کاری الزامی است؟
استفاده از پرایمر قبل از رنگ، کاملا به شرایط کاشی و رنگی که قرار است انتخاب کنید بستگی دارد. اگر رنگ مخصوص کاشی را تهیه کنید، حتما باید قبل از رنگ کردن کاشی از پرایمر استفاده کنید. قبل از خرید به توضیحات روی رنگ و نحوه استفاده آن توجه کنید.
رنگی که روی کاشی و سرامیک زده می شود چقدر دوام دارد؟
در حالت عادی، ازآنجایی که کاشیها ابتدا با پرایمر پر میشوند و بعد از آن رنگ میشوند، بین یک تا دو سال ماندگار خواهند بود.
احتمال دارد رنگ روی کاشی و سرامیک بعد از مدتی پوسته پوسته شود یا کنده شود؟
بله، اگر در مراحل رنگ زدن کاشی به خوب یتوجه نکرده باشید و کاشی را تمیز نکرده باشید، به مرور زمان رنگ برمیگرده و به اصلاح پوسته میدهد. اما، اگر مراحل رنگ کاری درست باشد و بعد از آن نیز مراقبتهای لازم را انجام دهید، دوام رنگ بالا خواهد بود و بین یک تا دو سال نیازی به بازسازی یا رنگ دوباره نخواهید داشت.
رنگ کردن کاشی و سرامیک منطقی است؟
اگر کاشی و سرامیک شما خیلی فرسوده نشده باشد و به لحاظ ساختاری سالم باشد، باید گفت بله رنگ زدن سرامیک و کاشی کاملا منطقی و مقرون به صرفه است. تنها نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که رنگ و پرایمر با کیفیت تهیه کنید و مراحل کار را به درستی انجام داده و مراقبتهای بعد از رنگ کاشی را نیز رعایت کنید.
نظرات کاربران