10+ روش تمیز کردن کاشی و سرامیک؛ آموزش کامل تصویری

فهرست مطالب


کاشی و سرامیک چه برای کف و چه برای دیوار به این دلیل که بیش از اندازه در تماس با ذرات معلق و آلودگی هستند، نیاز به تمیزی بیشتری دارند. به ویژه خانواده‌هایی که فرزند کوچک در خانه دارند، باید دائما به فکر تمیز کردن کاشی و سرامیک خانه باشند تا فرزندشان دچار بیماری نشود. از طرفی، کاشی و سرامیک حمام و سرویس بهداشتی نیز به دلیل تماس با انواع شوینده و آب رسوب بیشتری به خود جذب می‌کند که برای تمیز کردن آن باید اقدام کنید. برای اینکه روش تمیز کردن کاشی و سرامیک را به خوبی بدانید، ابتدا باید فرق کاشی و سرامیک را به خوبی بشناسید تا بتوانید از مواد شوینده مناسب و نحوه درست تمیز کردن را یاد بگیرید. برای تهیه کاشی و سرامیک پرسلان با کیفیت می‌توانید با نمایندگی کاشی پارس در شهر خود تماس بگیرید و محصول مورد نظر را سفارش دهید.

تمیز کردن کاشی و سرامیک با خمیر جوش شیرین

جوش شیرین که نام علمی آن بی‌کربنات سدیم است، ماده‌ای معدنی و روشی خانگی است که خاصیت پاک کنندگی بسیار بالایی دارد و اغلب برای تمیز کردن کاشی یا هر وسیله دیگری قابل استفاده است. در این روش تمیز کردن کاشی و سرامیک، ابتدا باید جوش شیرین و آب را  در اندازه معین با نسبت 1 به 1 با هم ترکیب کنید تا ماده‌ای خمیری مانند به دست بیاید.
در روش تمیز کردن کاشی با استفاده از خمیر جوش شیرین، خمیر به دست آمده را با دستمال یا اسفنج روی کاشی بکشید و بعد از 15 تا 20 دقیقه که خمیر روی سطح قرار بگیرد و تغییرات شیمیایی آن شروع شود، تأثیر بی‌نظیر آن را خواهید دید. بعد از مدت زمان اشاره شده، با یک دستمال خمیر جوش شیرین را پاک کنید. سپس، سطح را با آب بشویید.

تمیز کردن لکه کاشی و سرامیک با خمیر جوش شیرین

تمیز کردن کاشی و سرامیک با جوش شیرین و سرکه سفید

در روش تمیز کردن کاشی و سرامیک می‌توانید از ترکیب سرکه و جوش شیرین نیز استفاده کنید. در این حالت یک واحد جوش شیرین و 4 واحد آب گرم را با هم مخلوط کنید. سپس، سرکه سفید را نیز به این محلول اضافه کنید و هم بزنید. برای تمیز کردن سطح کاشی، محلول به دست آمده را روی کاشی و سرامیک اسپری کنید. سپس، محلول را با کمک دستمال یا اسفنج از روی سطح پاک کنید و سطح را با آب بشویید تا کاملا اثر محلول از بین برود.

تمیز کردن کاشی و سرامیک با جوش شیرین و سرکه

تمیز کردن درزهای کاشی و سرامیک با جوش شیرین

اگر توجه کرده باشید، بعد از مدتی درز بین کاشی‌ها تغییر رنگ می‌دهد. برای تمیز کردن درز بین کاشی و سرامیک باید محتاطانه رفتار کنید و از هر ماده شوینده‌ای استفاده نکنید که ملات بین کاشی‌ها را از بین ببرد. برای تمیز کردن درز کاشی و سرامیک، مقداری جوش شیرین روی درزها بپاشید و با برس یا مسواک جوش شیرین را روی درزها بمالید. 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید جوش شیرین روی درزها باقی بماند و بعد از آن با دستمال مرطوب درزها را تمیز کنید.

تمیز کردن درز کاشی و سرامیک با جوش شیرین

تمیز کردن کاشی و سرامیک با جوش شیرین و مایع ظرفشویی

مایع ظرفشویی خاصیت تمیز کنندگی بسیار قوی دارد. برای اینکه سطح کاشی و سرامیک به اندازه کافی تمیز شود، می‌توانید آن را با جوش شیرین و آب گرم با نسبت برابر مخلوط کنید. محلول به دست آمده را روی سطح سرامیک و کاشی بکشید و بعد از 5 تا 10 دقیقه، بسته به میزان کثیفی سطح، با دستمال یا اسفنج تمیز، سطح را پاک کنید و با آب بشویید.

تمیز و براق کردن کاشی و سرامیک با جوش شیرین و مایع ظرفشویی

تمیز کردن کاشی و سرامیک با جوش شیرین و بوراکس

بوراکس ماده‌ای شیمیایی و قلیایی است که به عنوان یک ماده شوینده قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده از سنگ طبیعی بورات یا به صورت مصنوعی طی فرایندهای شیمیایی تولید می‌شود. با ترکیب یک واحد بوراکس، دو واحد آب گرم و یک واحد جوش شیرین در یک کاسه محلولی درست کنید که می‌توان از آن برای تمیز کردن کاشی استفاده کرد. با اسفنج این محلول را روی سطح بکشید و بعد با آب سطح را بشویید.

بوراکس و جوش شیرین ترکیبی عالی برای تمیزی کاشی و سرامیک

تمیز کردن کپک کاشی و سرامیک با آبلیمو و بیکینگ پودر

کپک یا رویش قارچ در نقاط مختلف به ویژه در فضاهای مرطوب پدیده‌ای طبیعی است. این کپک‌ها معمولا در درز بین کاشی و سرامیک می‌رویند و برای تمیز کردن آن می‌توان از مخلوط آبلیمو و بکینگ پودر با اندازه مساوی استفاده کرد. محلول به دست آمده را روی سطح کپک زده پخش کنید و اجازه دهید چند ساعت به همان شکل باقی بماند. سپس، سطح را کاملا بشویید و تمیز کنید تا تأثیر این مخلوط را روی کپک‌ها ببینید.

تمیز کردن کاشی و سرامیک با آبلیمو و جوش شیرین

تمیز کردن لکه قهوه، چای و آبمیوه از روی کاشی و سرامیک با هیدروژن پراکسید

رفع لکه چای از کاشی و سرامیک

قهوه، چای و آبلیمو هر سه ماده‌ای هستند که اگر روی سطحی بریزند، از خود لک به جای می‌گذارند. به ویژه اگر سطح مورد نظر از سرامیک روشن پوشیده شده باشد که شرایط بیش از پیش بدتر خواهد بود. برای پاک کردن و از بین بردن لکه ناشی از این مواد کافی است مایع ظرفشویی را با آب ترکیب کنید و آن را روی کاشی و سرامیک بکشید. اگر همچنان اثری از لکه مواد باقی مانده بود، دو سوم قاشق غذاخوری یا 10 میلی‌لیتر سفید کننده را با یک لیتر آب مخلوط کنید و سطح را با کمک آن تمیز کنید.

تمیز کردن لکه خون از روی کاشی و سرامیک با وایتکس یا آب اکسیژنه

برای پاک کردن لکه خون از روی کاشی و سرامیک باید دو سوم قاشق غذاخوری وایتکس را در نیم لیتر آب حل کنید و به کمک یک تکه پارچه یا اسفنج محلول را روی محل بکشید تا لک خون پاک شود. حواستان باشد که وایتکس حالتی اسیدی دارد و برای سرامیک مضر است. به همین دلیل، مراقب باشید که تنها روی لکه را با آن تمیز کنید و سریع محل را پاک کنید.

برداشتن لکه خون از روی کاشی و سرامیک

تمیز کردن لکه شمع، قیر و آدامس از روی کاشی و سرامیک با یخ و کاردک

شمع به دلیل چرب بودن، بعد از اینکه روی سطح سرامیک آب شود، کمی پاک کردن آن زمان می‌برد. برای پاک کردن لکه شمع، قیر و آدامس از روی سطح کاشی مقداری یخ روی سطح این مواد قرار دهید و با کمک کارد یا لبه چاقو، مواد را جدا کنید. بین 5 تا 10 دقیقه زمان می‌برد تا سطح را کاملا پاک کنید.

تمیزی کاشی و سرامیک با یخ و کاردک برای لکه شمع

تمیز کردن جای لکه جوهر از روی کاشی و سرامیک با سفید کننده

تنها ماده‌ای که می‌تواند اثر لکه جوهر را از بین ببرد، سفید کننده است. پارچه‌ای تمیز به مایع سفید کننده آغشته کنید و با کمک دستکش، پارچه را روی سطح جوهر قرار دهید. سطح را هر چند دقیقه چک کنید تا ببینید که اثر جوهر از بین رفته است یا خیر! توجه داشته باشید که پارچه آغشته به مایع سفید کننده نباید خیلی اشباع و خیس باشد که به سرامیک‌ها آسیب وارد کند و باعث خوردگی آن‌ها شود.

حذف لکه خون از کاشی و سرامیک با ماده ضد عفونی کننده

تمیز کردن و براق کردن کاشی و سرامیک با نوشابه

نوشابه یکی از تمیز کننده‌های بسیار قوی است که می‌تواند آلودگی‌ها را از سطح پاک کند و سطح را کاملا براق کند. نوشابه کاربردهای زیادی دارد که می‌توانید برای جدا کردن آدامس از روی لباس از نوشابه استفاده کنید. بعلاوه در زمستان می‌توانید روی شیشه یخ زده اتومبیل نیز کمی نوشابه بریزید تا یخ آن سریع باز شود.

تمیز کردن جای لکه و کثیفی با نوشابه از روی کاشی و سرامیک

تمیز کردن و برق انداختن کاشی و سرامیک با ترکیب الکل و مایع ظرفشویی

یک چهارم پیمانه از الکل را با سه یا چهار قطره مایع ظرفشویی ترکیب کنید و برای برق انداختن و تمیز کردن کاشی و سرامیک از آن استفاده کنید. می‌توانید محلول به دست آمده را با اسپری روی سطح بپاشید و با دستمال‌های میکروفایبر سطح را تمیز کنید. ترکیب حاصل قلیایی بوده و به همین جهت به سرامیک‌ها آسیب نمی‌زند. می‌توانید برای اطمینان بیشتر، مقداری از مواد را روی بخشی از کاشی امتحان کنید و اگر با مشکلی مواجه نشدید، باقی فضا را با این ماده تمیز کنید.

تمیزی لکه از روی سرامیک با جوش شیرین و مایع ظرفشویی و الکل

تمیز کردن و پاک سازی لکه های قدیمی و سخت از روی کاشی و سرامیک با جوش شیرین + سرکه و آمونیاک

ترکیب جوش شیرین، سرکه و آمونیاک ترکیب بسیار غلیظ و قدرتمندی است که برای پاک کردن لکه‌های سخت از این محلول استفاده می‌شود. آمونیاک برای سرامیک مضر است. به همین جهت، باید مقدار کمی از آن را روی لکه ایجاد شده بریزید و سریع محیط را تمیز کنید تا اثری از این محلول روی کاشی و سرامیک باقی نماند.

پاکسازی لکه کاشی و سرامیک با مواد قوی

درجه بندی کاشی و سرامیک روی شیوه تمیز کردن آن تاثیر دارد؟

هرچه کیفیت کاشی و سرامیک بهتر باشد، لکه، کثیفی و آلودگی کمتر روی آن باقی می‌ماند و استفاده از مواد شوینده آن را تخریب نمی‌کند. به همین جهت، می‌توان گفت که درجه بندی کاشی و سرامیک بر روش تمیز کردن کاشی و سرامیک اثر می‌گذارد. کاشی و سرامیک درجه پایین برای تمیز شدن به مواد قوی‌تری احتیاج دارد تا بتوان جای لکه را از روی آن برطرف کرد. از طرفی نباید این مواد را به مقدار زیاد روی کاشی درجه پایین استفاده کنید. چرا که باعث رنگ پریدگی کاشی و سرامیک می‌شود.

کاشی بدون بند یا رکتیفای روش متفاوتی برای تمیز کردن نیاز دارد؟

کاشی رکتیفای شده که به کاشی بدون بند نیز معروف است، یکی از با کیفیت‌ترین انواع کاشی و سرامیکی است که تاکنون تولید شده است که در ظاهر بدون بند است؛ اما، هنگام نصب بندکشی می‌شود ولی چون فواصل آن خیلی به هم نزدیک است، دیده نمی‌شود. بنابراین در تمیز کردن کاشی رکتیفای شده مانند سایر انواع کاشی و سرامیک می‌توان عمل کرد. تنها تفاوت این است که کاشی رکتیفای شده، درز بین کاشی بزرگی ندارد که احتیاج به فرچه یا مسواک داشته باشد تا ملات بین کاشی را بخواهید با آن تمیز کنید. درز بین کاشی رکتیفای شده قابل دید نیست که کثیفی روی آن قابل رؤیت باشد.

جمع بندی مطالب

روش‌های خانگی تمیز کردن کاشی و سرامیک بی‌دردسر و ایمن هستند و معمولا وسایل اولیه آن در خانه موجود است. به همین دلیل، استفاده از موادی چون سرکه، جوش شیرین، آبلیمو، بکینگ پودر، آب گرم، مایع ظرفشویی و مواد دیگر می‌تواند به تمیزتر شدن سطح کاشی و سرامیک کمک بسیار زیادی کند. برای تمیز کردن کاشی و سرامیک و درز بین آن‌ها با توجه به موارد بالا یکی را انتخاب کنید.
توجه کنید که مواد را بر اساس پیمانه‌ای که درج شده با هم مخلوط کنید تا به سرامیک و کاشی و پوست دستتان صدمه وارد نکنید. البته، هنگام کار با این مواد حتما از دستکش استفاده کنید و قبل از هر چیز، بخشی از مواد را روی گوشه‌ای از سرامیک و کاشی امتحان کنید و اگر با کاشی و سرامیک شما هماهنگ بود، مابقی را روی سطح بریزید و به تمیز کردن آن بپردازید. 
برای تهیه کاشی و سرامیک با کیفیت به ویژه سرامیک پرسلان می‌توانید به نمایندگی کارخانه تولید سرامیک پرسلان، کاشی پارس، تماس بگیرید و محصول مورد نظر را خریداری کنید. برای بهره‌مند شدن از خدمات و مزایای فروش عمده می‌توانید برای دریافت نمایندگی فروش ما در شهر خود اقدام کنید.

سؤالات متداول

کاشی و سرامیک را با چه موادی نباید تمیز کنید؟

از شوینده‌های اسیدی، وایتکس و تمیزکننده‌هایی که برپایه آمونیاک ساخته شده‌اند، نباید برای تمیز کردن کاشی و سرامیک استفاده کرد.

سرکه برای تمیز کردن کاشی و سرامیک مؤثر است؟

بله، با ترکیب سرکه سفید با مقدار معینی از آب می‌توانید کاشی و سرامیک را برق بیندازید و حسابی تمیز کنید. یک لیوان سرکه را به همراه یک گالن آب مخلوط کنید تا ترکیب فوق متناسب برای تمیز کردن کاشی باشد.

چه چیزی کاشی را تمیز می‌کند؟

استفاده از مواد خانگی همچون سرکه، مایع ظرفشویی، جوش شیرین، آمونیاک، الکل، یخ، نوشابه، بوراکس، سرکه، آبلیمو، بیکینگ پودر، آب اکسیژنه، هیدروژن پراکسید و ترکیبی از برخی از آن‌ها با هم مانند ترکیب سرکه سفید با جوش شیرین، جوش شیرین و مایع ظرفشویی، ترکیب آبلیمو و بیکینگ پودر و مانند آن همگی روش تمیز کردن کاشی هستند. 

نظرات کاربران

کد امنیتی